top of page

Anuga FoodTec Köln, 2024. április 19-22.

Frissítve: 2023. okt. 2.

Reflektorfényben az élelmiszer- és italipari beszállítói


Az Anuga FoodTec az egyetlen olyan nemzetközi szakkiállítás, mely az élelmiszer- és italipar teljes beszállítói szegmensét lefedi. A 2024. évi kiállítás kiemelt hangsúlyt helyez az ipar előtt álló fő kihívásokra: a termelés energiaellátás, a fenntartható gyártás és csomagolás és az alternatív fehérjékből készült termékek iránt rohamosan növekvő kereslet. Az Anuga FoodTec 2024 vezérgondolata a felelősségvállalás.


A Koelnmesse szervezőként, a DLG Német Mezőgazdasági Társaság műszaki és szakmai szponzorként, az Anuga FoodTec tanácsadó testületeként egyértelmű jelzést küld a teljes élelmiszer- és italipar számára, hogy a beszállítói ipar kezelni tudja a jelen és a jövő kihívásait, illetve elkötelezett amellett, hogy a beszállítók felelősséget tudnak vállalni az élelmiszeripar teljes gyártási, csomagolási és logisztikai folyamataiért. Ez az üzenet hangsúlyosan jelenik meg a kiállítás minden négyzetméterén és a rendkívül érdekfeszítő programokban, azaz a kiállítók standjain és a kongresszus, a rendezvények tematikájában.

Anuga FoodTec idei szegmensei:

A legfrissebb innovációik és technológiai elképzelések,

minden jelenleg elérhető technológiai megoldások a gyártás/feldolgozás, a töltés- és csomagolástechnológia, az élelmiszerbiztonság, a csomagolás,

a digitalizálás, az intralogisztika területéről és Energy & Environment.


A legfontosabb érvek a kiállítási részvétel mellett:

1. Az iparág beszállítói: egy helyen – egy időben

Mintegy 1.600 kiállító (köztük több mint 1.100 külföldi) mutatja be, milyen megoldások állnak rendelkezésre iparágunk jövőbeli kihívásaira.

2. Az élelmiszerekre és az italokra összpontosítva – F&B

Itt minden kizárólag az élelmiszerek és italok gyártása, csomagolása és tárolása, illetve az iparág speciális követelményrendszere körül forog, röviden: az ön vállalkozásáról.

3. Megoldások a folyamatlánc minden eleméhez

Az Anuga FoodTec-en mindent megtalál, amire szüksége van az élelmiszerek és italok előállításához – a gyártástól és csomagolástól, a biztonságon és a digitalizáláson át az intralogisztikáig és a környezetvédelmi technológiáig.

4. Élő prezentációk a standokon

Az Anuga FoodTec-en egy átlagos kiállító 3,4 gépet vagy 20 egyéb terméket mutat be. Mindenki megtapasztalhatja, megtapinthatja, megnézheti az elérhető technológiákat és inputanyagokat.

5. Új berendezések a nagyobb profit érdekében

Az új berendezések gyakran rövid időn belül megtérülnek, köszönhetően a csökkentett energiafogyasztásnak, az alacsonyabb vízfogyasztásnak vagy a nagyobb teljesítménynek.

6. Kölnben találkozik az ipar

Körülbelül 150 országból több mint 1.600 kiállító mellett 40.000 szakmai látogató érkezik Kölnbe, hogy tájékozódjon az iparág legújabb fejleményeiről.

Aki nem jön el, az lemarad!

7. A legnagyobb kompetencia

A kiállítók 86%-a gyártó. Ez a látogatók számára magas szintű és hozzáértő, első kézből származó információáramlást jelent. Minden kérdésre gyors és hozzáértő válaszok születnek.

8. Trendmeghatározás

Az Anuga FoodTec az élelmiszeripar globális beszállítói iparának kirakata. Itt kizárólag az innovatív, előremutató és fenntartható technológiákat és megoldásokat mutatják be. 2024-ben először lesz kiemelt terület a termesztett élelmiszer- (cultured food and meat), az energia- és környezettechnológia.

9. Könnyű elérés

Akár repülővel Frankfurton, Kölnön/Bonnon vagy Düsseldorfon, akár az európai ICE csomóponton, vagy a kölni autópályakörgyűrűn keresztül: a kölni kiállítási központ kiválóan megközelíthető.

10. Zavar lenne?

Az ipar gyorsabban változik, mint régen:

  • Az energiaellátást a hatékonyabb energiafelhasználás ellenére nagyobb mennyiségben biztosítani kell,

  • a növényi fehérjék felértékelődnek, a

  • a fogyasztók egyre inkább a fenntartható termékeket választják.


A kiállítói részvétel feltételei:

A kiállítási standon beszélgetnek a látogatók a kiállítókkal
Stand az Anuga FoodTec kiállításon

Stand bérleti díjak:


Sorstand 263 €/m2

Sarokstand 284 €/m2 Kétsarokstand 295 €/m2 Szigetstand 306 €/m2

Társkiállítói díj 350 € Kötelező energia 23 €/m2 AUMA-díj 0,6 €/m2 Minimum standméret 9 m2 Marketing csomag 39,50 €/m2

Egy 25 m2-es sorstand bérleti díja a fenti költségekkel: 8.152,50 €

(Ez a költség a standkonstrukciót, valamint a stand üzemeltetéséhez szükséges áram-, vízbekötés és egyéb igénybe vett szolgáltatások költségét nem tartalmazza.)


Anuga FoodTec – 2024. március 19-22, Köln – KoelnmesseKakuk Márta vásárképviselő – tel: 30/962 3097 és e-mail: m.kakuk@mon-art.huComentarios


bottom of page