top of page

Fenntartható gyakorlatok Ázsiában – mezőgazdálkodás a jövőben

Frissítve: 2023. dec. 6.

Világunk az éghajlatváltozás, az élelmezésbiztonság, a népességnövekedés és a környezeti fenntarthatóság együttes kihívásával folytat küzdelmet, ezért az AGRITECHNICA ASIA nem pusztán egy kiállítás, hanem az összefogásra, az innovációra és a feladatok elvégzésére történő határozott felhívás.


A globális mezőgazdaság válaszút előtt áll. Hatalmas felelősség hárul az emberiségre a növekvő népesség élelmezése terén, miközben az erőforrások apadnak, az éghajlat a gazdálkodás számra kedvezőtlenül változik. Ázsia a világ lakosságának több mint felének otthona, a mezőgazdaságot érő kihívások jelentős terhet rónak e földrész számára is. Ugyanakkor ebben az óriási kihívásban hatalmas üzleti lehetőség is rejlik, mert a kihívás teret enged a technológiafejlesztés, az innováció és az együttműködés számára, annak eredményeként a fenntartható, megnövekedett kibocsátást biztosító gazdálkodásra.


Itt kap szerepet az AGRITECHNICA ASIA kiállítás mint platform, melynek célja, hogy összehozza a mezőgazdasági szektor legkiválóbb elméit és az érintett iparágakban érdekelt üzletembereket, teret biztosítva a vitatáknak, az innovációknak és az olyan megoldások közös kidolgozásának, melyek nemcsak Ázsiában, de a világ többi részén is hasznosulhatnak. A kiállítás ezért az áttörést jelentő innovációk színtere, a legújabb technológiák kiindulópontja, valamint a legjobb gyakorlatokról, politikáról és a gazdálkodás jövőjéről szóló párbeszéd fóruma.A kiállítás témáját, céljait erősítik az AGRITECHNICA ASIA társrendezvényei is: HORTI ASIA és a Systems & Components Asia. Velük együttesen az AGRITECHNICA ASIA holisztikus platformot teremt, ahol a kiállítók és kísérő programok az okos gazdálkodás (smart farming) minden aspektusát lefedik; a vetőmagtól az értékesítésig. Az AGRITECHNICA ASIA technológiára és gépesítésre való összpontosítását az a tudat vezeti, hogy a bemutatott termékekre és szolgáltatásokra nem luxuscikként és extramegoldásként tekint, hanem azokat – a fenntartható mezőgazdaság felé vezető úton – a mezőgazdasági termelés feltételeként mutatja be.


Az AGRITECHNICA ASIA és HORTI ASIA 2024 a magyar gyártók és szolgáltatók üzleti lehetősége is, ezért érdemes, de igazán szükséges is csatlakozni a kihívásokra adandó válaszok és gyakorlatok kialakításához és azok végrehajtásához. Legyen szó gazdálkodóról, fejlesztőről, újítóról, döntéshozóról vagy gyártóról, szolgáltatóról, a kiállítók hozzájárulása is változást hozhat, és várhatóan változást is eredményez. Ez a mi közös esélyünk a mezőgazdaság jövőjének alakítására, annak biztosítására, hogy a változás ne pusztán a produktivitást növelje, de az fenntartható megoldásokat, gyakorlatokat eredményezzen.


Csatlakozzon Ön is az AGRITECHNICA ASIA és a HORTI ASIA kiállítóihoz, dolgozzunk együtt a mezőgazdaság jobbá tétele érdekében vállalt DLG-küldetés teljesítésében. Vessük el a változás magvait, majd arassuk le az elért eredmények terményeit, hogy a felhalmozott tudás a világ érdekében is hasznosulhasson.


AGRITECHNICA ASIA 2024, ahol a mezőgazdaság jövője nemcsak képzelet, hanem a valóság.


Bővebb információért kattintson ide: https://www.agritechnica-asia.com
8 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page