top of page

ProSweets Cologne 2024 – Fontos innovációs hajtóerő a nemzetközi édesség- és snackipar számára

A ProSweets fókuszába ismételten az innováció, a hálózatépítés és a fenntarthatóság került, melyek az új rendezvényformátumokkal, az ISM-mel kialakított egyedi szinergiákkal a kiállítási részvétel hatékonyságát az egekig emelték.


A ProSweets Cologne 2024 szakkiállítást 2024. január 28. és 31. között rendezték meg Kölnben, mely széles kínálatával ismét megerősítette, hogy az első számú iparági találkozási pont az édesség- és snackipar nemzetközi beszállítói között. A tavalyi, 130 kiállítót számláló ún. Special Edition után az idei ProSweets Cologne rendezvényén már 30 ország 248 kiállítója mutatta be szakértelmét nagyobb, innovatív tervezésű standokon. A vásár négy napja alatt mintegy 90 országból több mint 13 000 kereskedelmi látogatót regisztráltak. A külföldi látogatók aránya 60 százalék. Az európai országokból Belgiumból, Németországból, Olaszországból, Hollandiából, Svájcból és Törökországból regisztrálták a legtöbb látogatót. Európán kívül Egyiptom, Algéria, India, Kazahsztán és Kína mutatott emelkedő számú látogatói érdeklődést. 

 

A beszállítókat mindenekelőtt a szakmai közönség minősége és a döntéshozók magas aránya győzte meg. Az ISM Sweet Week rendezvényével való még szorosabb együttműködés rendkívül figyelemre méltó volt, amely ismét számos szinergiát teremtett a teljes értéklánc mentén. A két szakkiállítás szoros összekapcsolása nemcsak az iparágon belüli intenzívebb eszmecserét tett lehetővé, hanem gyakorlatorientált speciális programot és új rendezvényformátumokat is kínált az innovációra és a fenntarthatóságra összpontosítva. Ez utóbbi különböző szinteken tükröződött, a gépektől a folyamatokon át az alapanyag-beszerzésig. A közös előadások a Szakértői Színpadon, a különleges bemutatókon, a vezetett kiállítási látogatásokon és a ProSweets Cologne Party különösen segítették a résztvevők hálózatépítési és üzleti potenciálját. 

 

A ProSweets Cologne 2024 kiállításon a szakmai látogatók sokrétű kiállítói skálát találhattak, melyet többek között a Gépek és Növények vagy az Összetevők és a Félkész termékek szekció cégei mutattak be, de figyelemre méltó volt a Nyersanyagok és összetevők és a Csomagolás szegmensek magas részvételi aránya is.  

 

A ProSweets Cologne ismét bemutatta az iparág legújabb fejlesztéseit, trendjeit és innovációit. A 2024-es program minden korábbinál gyakorlatorientáltabbnak bizonyult. A látogatók nagyra értékelték az Expert Stage trendelőadásait, valamint a Csomagolás és csomagolóanyagok és a Nyersanyagok és összetevők című kiállítási szekciók interaktív programját. A tapintás, szaglás és ízlelés érzékszervei integrálása újszerű eseményélményt teremtett. A rendezvény idén még nagyobb hangsúlyt fektetett a termékek és a csomagolások környezetbarát beszerzésére és gyártására. 


Az Ingredients Special Show "InGREENients" különleges szekciójában a szakma közönsége megkóstolhatta a világ minden tájáról származó snackinnovációkat, amelyek szokatlan összetevők felhasználásával különös hangsúlyt fektettek a fenntarthatóság szempontjára. Az összetevők újrahasznosításának témája az édességek és rágcsálnivalók előremutató gyártási módszereként is bemutatásra került. A látogatók emellett lehetőséget kaptak a kiállítóként jelen lévő induló vállalkozásokkal való eszmecserére is. 

 

A „Tudomány, Megvalósítás, Inspiráció” című Fenntartható Csomagolás alkalmi kiállítás olyan neves partnereket mutatott be, mint a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG), a Fenntartható Csomagolás Intézet (SPI), illetve Haute Innovation jövőügynökség. A központi téma az volt, hogy miként tehető fenntarthatóbbá a csomagolás. A témát a DLG-Insights Sustainable Packaging 2024 élelmiszerekkel és italokkal kapcsolatos fenntarthatósági stratégiák című, nemrégiben készült felmérése támasztotta alá. 

 

Az idén is nagyobb számban megrendezett, népszerű vásárterületi „tárlatvezetések” széles célcsoport számára kínáltak különböző fókusztémákat. A DLG napi tárlatvezetésre hívta a vendégeket a „Fenntartható csomagolási koncepciók és folyamatok” témában. A nemzetközi édességszövetség, a Sweets Global Network e.V. először szervezett vezetett túrákat a kiállítási területen az ISM és a ProSweets kiválasztott kiállítói bevonásával. 

 


A két szakkiállítás szoros összekapcsolásának eredményeként az e-kereskedelem, az online marketing és az ellátási láncok digitalizálása szekciókban is lehetőség nyílt az aktuális fejlemények kezelésére. Európa vezető digitális marketing és technológiai rendezvényével, a DMEXCO-val együttműködve olyan új témákat tárgyaltak, mint a sikeres közösségi média kampányok és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása. 

7 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page