top of page

Véget ért az év legédesebb időszaka – ISM 2024 Cologne áttekintés

Az ISM 2024 szakkiállításon 74 ország 1427 kiállító cége gyűlt össze, hogy bemutassa az édes- és cukrászipar legújabb trendjeit és termékinnovációit. Az ISM 140 országból 20.000 külföldi látogatót vonzott a 10.000 németországi érdeklődő mellett.


A kibővített rendezvényprogramok támogatásával a kiállítók és a látogatók áttekinthették az iparág teljes spektrumát, élhettek a kiváló és hatékony kapcsolatépítési lehetőségekkel. Az ISM és az egyidejűleg megtartott ProSweets Cologne a teljes értéklánc közötti szinergiák kiaknázását tették lehetővé.

 


Az idei ISM ismét holisztikusan közelítette meg az iparág kihívásait: a nyersanyagok és az energia árának növekedését, valamint a fenntarthatósági és klímavédelmi kérdéseket. Az ISM nyilvánvalóvá tette, hogy egy szakvásár, különösen az iparágvezető ISM jelentős mértékben hozzájárul az információcseréhez és a megoldások fejlesztéséhez.

 

A vásár Central Boulevard-ján található új GISMO Square és az 5.2-es csarnokban található ISM Lab5-je az innováció, a hálózatépítés és a szórakozás központi helyszínét képezte. A fő cél az volt, hogy új formátumokat hozzanak létre, különösen a fiatal szakemberek és alkotók számára. Ezt az összhangot tükrözte az új Get-together Series bemutatása is, amelyet az ISM vasárnap és kedden tartott a Lab5-ben, és amely különösen népszerűnek bizonyult a fiatal szakemberek körében. Itt a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy laza légkörben találkozzanak, közösen fedezzenek fel új nézőpontokat és ötleteket.

 

A jelenlegi trendeket tekintve az ISM bebizonyította, hogy a fogyasztók élvezet- és egészségtudata folyamatosan növekszik. Egyre nagyobb értéket tulajdonítanak a fenntartható összetevőknek és a termelésnek. Az egészségesebb nassolnivalók, például a fehérjében gazdag vagy alacsony cukortartalmú termékek mára már fontos szerepet játszanak. Fenntarthatóan termesztett, természetes alapanyagokat is egyre gyakrabban alkalmaznak a gyártók. Az összetevők újrahasznosítása az édességek és rágcsálnivalók előremutató gyártási módszerévé vált. A váratlan ízek is egyre inkább fókuszba kerülnek.

 

A legtöbb külföldi látogató Belgiumból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Hollandiából, Spanyolországból és Ukrajnából érkezett. Európán kívülről különösen nagy érdeklődés volt Kínából, Izraelből, Japánból, Kanadából és az Egyesült Államokból.

 

A kiállító cégek mindenekelőtt a szakmai közönség magas színvonalát méltatták. A kereskedelmi szektort többek között az Auchan, Ahold Delhaize, Coop, Edeka, Globus, ITM (Intermarché), Magnit, Mercadona, Metro, Migros Switzerland, Sainsbury's és SPAR International képviselték Európából. Európán kívülről többek között a következő nemzetközi top 100 élelmiszerlánc képviselői vettek részt: Aeon Co, Costco Wholesale Corporation, CVS Health, E-Mart, JD.com, Kroger, Loblaw Companies Limited, Sino-Pacific, Walgreens és Walmart.

 

Az ISM a világ minden tájáról egyesíti a vállalatokat #ISMfamily hashtag alatt, a digitális csatornákon, egyedülálló platformot kínál a nemzetközi üzleti lehetőségekhez, és bemutatja a legújabb globális trendeket. A vásár jól érzékelhetően jelen van a közösségi médiában, és közel egymillió látogatót ért el a vásár teljes időtartama alatt. Ennek az egyedülálló hálózatnak a mellékágaiként a Dubaiban megrendezésre kerülő ISM Middle East és az ISM Japan hozzájárul az iparágak közötti információcsere és kohézió nemzetközi szintű előmozdításához. Azokban az időkben, amikor az élelmiszervilág egyre inkább globalizálódik, ezek a vásárok döntő szerepet játszanak az édesség- és snackipar sokszínűségének központjaként. Különösen a kisebb, regionális vállalatoknak kínálnak erős minőségi márkát helyi szinten, és az exportorientált cégeknek az adott országban piacra jutást, nemzetközi üzleti tevékenységük támogatására. Így az ISM család nemcsak lokálisan ad új impulzusokat az édességek és rágcsálnivalók világában, hanem globálisan is!

 

És az ISM Cologne – együtt a ProSweets Cologne szakvásárral – már készül a következő kiállításra. Mentse el a dátumot: 2025. február 2. és 5.!

 

Ha kiállítóként szeretne részt venni az ISM 2025 szakkiállításon, akkor érdemes élnie az ún. Early Bird lehetőséggel, mert azon túl, hogy kedvezményesebb áron tud standhelyhez jutni, a kiállítói részvételre nagyobb valószínűséggel lesz lehetősége. NE HAGYJÁK KI!!!

 

További információhoz juthat képviseletünkön, illetve fent kiemelt honlapjaikon.

15 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page