top of page

Anuga 2023 – 10 élelmiszeripari szakvásár egyszerre, egy helyen

Frissítve: 2023. szept. 29.

118 ország több mint 7.800 kiállítója, rendezvények, konferenciák sorozata várja a világ első számú globális élelmiszeripari vásárának látogatóit. Anuga – Taste the future


Az Anuga, a világ legnagyobb és legjelentősebb élelmiszeripari szakkiállítása 2023-ban erőteljes kiállítói részvétellel várja a szakmai látogatókat: 118 ország több mint 7.800 kiállítója mutatja be termékeit a 2023. október 7-11. között, mintegy 300 000 m²-es kiállítótéren megrendezésre kerülő teltházas kölni vásárkomplexumban. A külföldi kiállítók aránya 94 százalék. A TOP 10 kiállítót felvonultató ország: Belgium, Kína, Németország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Törökország és az USA.

bit élelmiszerek egy villán
Taste the future

A látogatók számát tekintve is teltházzal számol az idei Anuga. A kiállítás 5 napja ismét összehozza a világ minden tájáról érkező döntéshozókat a kereskedelem, az ipar és a szolgáltatások területéről. Számos neves élelmiszerkereskedő és -forgalmazó jelezte részvételét. A német piac összes fontos üzletlánca már regisztrált, köztük az Aldi, a dm, a Dohle, az Edeka, a Kaufland, a Lidl, a Metro, a Netto, a Penny és a Rewe. A külföldi piacokról többek között a francia Auchan, a svájci Coop és Migros, az USA-ból a Costco, a Target és a Walmart, a japán Aeon Co, a francia Carrefour, az indiai Max Hypermarket, valamint a brazil Zona Sul képviselteti magát.

 

Vásárolja meg jegyét mielőbb, kerülje el a sorban állást!

 

Az Anuga 2023 megújult rendezvény- és kongresszusi programjai az éghajlatváltozás, az erőforrások hiánya és a növekvő népesség mint globális kihívások miatt megkerülhetetlen témára, a Fenntartható növekedésre helyezi a hangsúlyt, ezért a téma nemzetközileg elismert előadói, a panelbeszélgetések olyan témákat érintenek, mint a fenntartható fejlődési célok (SDG - sustainable development goals) megvalósítása, az ellátási láncok éss termékek átláthatósága, azok nyomon követhetősége, a klímabarát termelés, az erőforráskímélő nyersanyagelőállítás, az élelmiszerpazarlás, valamint a körforgásos élelmiszerrendszer megoldásai. Az előadók között találkozhatnak az érdeklődők az EIT Food, Európa vezető élelmiszerinnovációs vállalatával és az UNIDO, az Egyesült Nemzetek Iparfejlesztési Szervezetével.

Az Anuga emellett további platformot kínál a New Food témában az Anuga HORIZON égisze alatt. Az első osztályú "Anuga HORIZON Konferencia" és az Anuga Trend Zone-ról szóló előadások mellett az innovatív induló vállalkozások is képviseltetik magukat az Anuga HORIZON kiállítótéren. Ezen túlmenően a „Meet the Experts” elnevezésű interaktív formátum keretében lehetőség nyílik az élelmiszeripari szektor, az ipar és a tudományterület szakértőinek gondolatcseréjére, a kapcsolatépítésre.

Az Anuga HORIZON Konferencia az iparág számos szakértőjét és úttörőjét hozza össze 2023. október 9-én és 10-én „Inspire the Future” címmel. A hangsúly a technológiákon lesz: a mesterséges intelligencia szerepe a fenntartható élelmiszerrendszerben, a globális szereplők tevékenységei az új élelmiszergazdaságra való áttérésben, vagy az alternatív és növényi alapú fehérjék bevezetése.


Az Anuga HORIZON által működtetett Boulevard of Innovation a tématrendek és innovációk központi csomópontjaként szolgál. Itt találhatják meg a látogatók a már bevált Anuga eseményformátumokat: „Anuga Trend Zone” és „Anuga tase Innovation Show”. Az Anuga Trend Zone egy különleges eseményen mutatja be az Innova Market Insights és az Euromonitor piackutató intézetek aktuális élelmiszer- és terméktrendjeit, valamint más híres kereskedelmi szakértőket az Anuga kulcstémájáról.


Az "Anuga taste Innovation Show" különleges esemény a Koelnmesse új termékversenyének eredményeként, melyen akiállítók mintegy 70 újítást mutatnak be.


További rendezvények keretében a figyelem középpontjában az Organic és a Halal téma áll majd. Az Anuga Organic szívében, az 5.1-es csarnokban az Organic Supermarket 2023 bemutatja a teljes biokínálat sokszínűségét egy új, modern Organic Supermarket koncepcióval, valamint itt találhatók majd az élelmiszer-kiskereskedelem biokínálatának trendjei is.

biotermékek egy áruház polcain
Organic Supermarket az Anugán

Az Anuga bioprogramját az új formátum zárja: "Anuga Organic On Stage, amely panelbeszélgetésekből és trendelőadásokból áll a bioipart foglalkoztató témákról.


Az egyik legfontosabb esemény a Cem Özdemirrel folytatott piaci megbeszélés az organikusabb mezőgazdaságban témáról.


Az Anuga Halal Market pedig ismét bemutatja a Halal-tanúsítvánnyal rendelkező termékeket, mert az elmúlt 3 évben rendkívül megnőtt a kereslet ezekre a termékekre.


Innovations, inspiration, networking – all at Anuga!Comments


bottom of page